Is Apple nog wel serieus te nemen? Ik neem ze in ieder geval niet serieus meer.

Door iPodKiller op donderdag 8 september 2016 10:41 - Reacties (24)
Categorieën: Apple, Pokemon, Views: 7.927

Nou, gisteren werd de Apple Watch 2 onthuld. Allemaal leuk een aardig as usual.

Ik vond dat Apple al bergje afwaarts ging de laaste jaren. Weinig innoverende producten, eigen producten blijven uitmelken, geen risico's willen nemen en hun reclamecampagnes zijn om te huilen.(lekker de kinderen aanspreken met Selena Gomez bijvoorbeeld)

Maar er is een ding waar ik niet tegen kan is: Je zo verlagen als bedrijf dat je van alle bedrijven met The Pokemon Company / Nintendo gaat samenwerken om Pokemon GO te adverteren met je nieuwe product.

Dit is gewoon om te lachen. Ik ben een grote fan van Pokemon, ik ga zelfs in 2016/17 proberen om zoveel mogelijk punten te sparen voor de Pokémon Video Game Championship Series in Nederland.

Maar een hype als Pokemon GO (wat ik een overrated nostalgie boosted spelletje vind) ophypen met je nieuwe product vind ik echt een dieptepunt van Apple. Wat zou Steve Jobs wel niet denken als hij dit zag? Er is een grens vind ik zelf.

Je gaat gewoon simpelweg niet je nieuwe smartwatch adverteren met een spelletje. Maar het mag omdat het ''Apple'' is ;) Nintendo is ook erg wanhopig om geld aan te nemen van Apple, die zeggen natuurlijk geen nee.

Apple moet gewoon minimalistisch blijven. Ik hou het zelf nog op mijn traditionele pilot watch ;)


edit: Lol, wist niet dat ik zoveel reacties had gekregen hierop haha. En dat voor mijn eerste post :+

Reacties


Door Tweakers user RoofTurkey, donderdag 8 september 2016 11:09

Wat mij betreft heb je groot gelijk. De presentatie viel vies tegen, er werd zoals altijd flink gegooid met hoge cijfers, maar eigenlijk bracht de presentie geen enkele nieuwe 'wow' feature aan het licht. Dit is jammer en laat wat mij betreft zien dat Apple het, zoals je al zegt, op safe speelt.

Door Tweakers user iPodKiller, donderdag 8 september 2016 11:34

RoofTurkey schreef op donderdag 08 september 2016 @ 11:09:
Wat mij betreft heb je groot gelijk. De presentatie viel vies tegen, er werd zoals altijd flink gegooid met hoge cijfers, maar eigenlijk bracht de presentie geen enkele nieuwe 'wow' feature aan het licht. Dit is jammer en laat wat mij betreft zien dat Apple het, zoals je al zegt, op safe speelt.
Apple wil een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken. Prima maar dan lever je ook karakter/identiteit in. Dit is geen schim meer van het Apple van <2010. Allemaal prima enzo, maar reken er dan ook niet zo'n prijs voor. Want echt ''premium'' komt het bij mij niet meer over. Daar stonden ze bekend om, ''premium''.

Ze hebben leuke standaarden gezet. Maar Apple's oude reputatie is gewoon zo goed geweest dat Apple er nu zelf onder lijdt. Zo zie je maar weer hoe ''geniaal'' Steve Jobs was. Als je niet met risico's komt dan zul je ook niet winnen.

Door Tweakers user GrooV, donderdag 8 september 2016 11:53

Microsoft doet toch het zelfde met Minecraft en de Hololens? Het is toch een leuke gimmick, je moet niet alles zo serieus nemen.

Verder zijn telefoon's en smartwatches al redelijk uitgewerkt en zullen toekomstige producten meer een verfijning van de huidige telefoons zijn

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 september 2016 11:54]


Door Tweakers user sfranken, donderdag 8 september 2016 11:57

Apple is mis range hardware waar je meer dan premium voor betaald.

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 8 september 2016 12:03

Ik vind het weglaten van de 3.5mm-jack anders een behoorlijk risico :+

Door Tweakers user himlims_, donderdag 8 september 2016 12:09

Wat zou Steve Jobs wel niet denken als hij dit zag?
> what's in it for me? how much money can we sell it for?

Door Tweakers user funk-e, donderdag 8 september 2016 12:13

Ben het niet met je eens. Smartphones zijn zo langzamerhand een commodity geworden. Er is nog weinig om echt mee te concurreren. Wat er dan overblijft zijn exclusieve deals zoals die met Nintendo (Mario), Niantic (Pokémon), Nike (Nike+ watch), Hermčs (Watch bands), maar ook exclusieve deals met artiesten op Apple Music (Taylor Swift, Frank Ocean).

Reclamecampagnes vind ik juist erg goed gemaakt. Vergeet niet dat 95% van de klanten van Apple geen tweakers zijn hč!

Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 8 september 2016 12:51

Ample Energy schreef op donderdag 08 september 2016 @ 12:03:
Ik vind het weglaten van de 3.5mm-jack anders een behoorlijk risico :+
Inderdaad, dat vind ik nog wel het meest teleurstellende. Opeens kun je tig oordopjes niet meer gebruiken.

Door Tweakers user Ibidem, donderdag 8 september 2016 12:54

Tsja, het is maar net waar je je druk om maakt. Ik ben een blije iPhone 5s gebruiker en samen met een iPad Gen2. mijn enige Apple devices. Heb gisteravond de Keynote bekeken en was net als jij niet enthousiast over de Series 2 Apple Watch. Maar om nou te zeggen dat Apple niet meer serieus te nemen is gaat mij te ver.

Waarom :? Simpel, kijk eens wat ze doen met de AirPods. Dat is innoveren, iets wat jij aanduidt met het <2010 tijdperk van Apple. Het is een technisch hoogstandje wat ze hier laten zien in deze formfactor met een dergelijke manier van connectie maken met Apple producten. Zelfs met een Watch en iPhone tegelijk als ik het goed heb gezien.

Daarnaast vind ik het getuigen van lef om de old skool 3.5mm jack te vervangen door Lightning. Wil je 3.5mm dan kan je de (lelijke) adapter gebruiken. Ja dit is niet ideaal en ja, niet iedereen wilt zijn 3.5mm producten vervangen door digitale Lightning prodicten. Voordeel is wel dat je digitale geluidskwaliteit krijgt door deze wijziging.

Tot slot is het ernstig innovatief hoe ze water uit de speaker van de iPhone laten stromen indien deze onder water is geweest. Heb dat ook niet eerder gezien.

En de reden dat ik niet enthousiast ben over de Series 2 Watch? Ik mis een Spotify / Apple Music offline integratie zoals b.v. Pebble dat doet. Dan heb je echt een standalone Fitness Watch te pakken. Gemiste kans wat mij betreft....

Kortom, het valt allemaal reuze mee

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 8 september 2016 13:07

De grootste ergernis die ik gisteren had bij heel die presentatie is dat men zowat 3 kwarier over de Series 2 is bezig geweest en daarna nog een uur over de iPhone. De keynote's in de periode van Jobs waren vaak slechts 1 uur en er werden meer producten met grotere innovaties voorgesteld.

Door Tweakers user thefal, donderdag 8 september 2016 13:44

Het uitnodigen van Niantic vind ik op zich niet zo bjizonder. Apple heeft altijd een paar CEO's klaarstaan om een praatje te doen over hun nieuwe product en dit was niks anders. Persoonlijk vond ik de demo van dat spel op de iPhone veel kanslozer, gezien de geen enkele definieerende features heeft. Waarom laten zie iemand een random spel zien doen? Wat dat betreft vind ik Niantic met Pokemon GO op de Watch nog logischer: Het gebruikt een nieuwe feature van de Watch (GPS) en het is een populair spel, dus waaorm niet.

Het uitnodigen van Niantic toont wel wat anders aan: De watch is in veel gevallen nutteloos. Pokemon Go vind ik een leuk spel, maar is het de killer app voor de Watch? Het antwoord is duidelijk een Nee. Toch is het een van de meest geavanceerde apps voor de Watch. En dát is het probleem, er zijn weinig tot geen killer features te bedenken.

Ik vind het wel altijd grappig hoe ze opscheppen met hun onderzoeken. #1 Most satisfied customers! Aan wie vragen ze het, mensen die zo'n ding al maanden hebben en elk Apple apparaat van de afgelopen 5 jaar hebben ofzo??

Door Tweakers user walteij, donderdag 8 september 2016 13:46

Het mooiste aan de good-old Steve Jobs presentaties, was dat er altijd een enorm *WOW* gehalte in de presentaties zat. Die factor zijn ze helaas kwijt geraakt.

Hierdoor is/lijkt het alsof de innovatie helemaal weg is bij Apple (ik durf te beweren dat Apple zelf nooit enorm innovatief was, alleen goede ideeën als eerste goed wist te combineren).
Daar staat echter tegenover dat Tim Cook wel de beste omzet en winstcijfers voor Apple heeft weten te realiseren.

Voor het 'gewone' publiek is het wellicht jammer en vervelend dat die wow-factor aan het verdwijnen is, maar voor Apple als bedrijf is het veel belangrijker dat zij nu een betere omzet en meer winst hebben.

#KeuzesKeuzes.

Door Tweakers user itlee, donderdag 8 september 2016 15:17

laat voorop stellen ik ben echt apple fan,...en koop graag hun producten.
maar de "7" laat ik in de schappen liggen,...

weinig vernieuwend dan een beetje sneller en een stereo speakert... maar grootste irritatie punt is weglaten van van de koptelefoon. ik gebruik vaak mn bose noisecancel headset, en laat dan ook tegelijk op in de auto bijv. (lekker rustig, geen auto geluid, maar je kan wel navigeren en lekker zacht een muziekje luisteren).

dat kan dus niet in de nieuwe versie...want je kan of luisteren, of laden,...google maps trekt je iphone leeg in een uurtje of 2, dus dat schiet niet op.


Vroeger kreeg je koptelefoon erbij, nu hebben ze en de telefoon duurder gemaakt en de headset weggelaten en proberen je een draadloos ding in je mik te duwen van 159 dollar?

conclusie, ik kocht mn toestellen altijd, duurste versie, cash lappen, maar dat ga ik dus nu overslaan met deze rarigheid...sorry. dan verkopen ze er maar 73 miljoen -1....

Door Tweakers user hilgo, donderdag 8 september 2016 16:02

itlee schreef op donderdag 08 september 2016 @ 15:17:


Vroeger kreeg je koptelefoon erbij, nu hebben ze en de telefoon duurder gemaakt en de headset weggelaten en proberen je een draadloos ding in je mik te duwen van 159 dollar?
Je krijgt bij de iPhone 7 gewoon bekabelde EarPods (met Lightning-connector): http://www.apple.com/nl/shop/buy-iphone/iphone-7#00,11 (even door scrollen naar "Inhoud van de verpakking").

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 september 2016 16:03]


Door Tweakers user Zwerver, donderdag 8 september 2016 17:49

hilgo schreef op donderdag 08 september 2016 @ 16:02:
[...]


Je krijgt bij de iPhone 7 gewoon bekabelde EarPods (met Lightning-connector): http://www.apple.com/nl/shop/buy-iphone/iphone-7#00,11 (even door scrollen naar "Inhoud van de verpakking").
Dat en het werd letterlijk gezegd tijdens het event.

Door Tweakers user mindcrash, vrijdag 9 september 2016 00:19

thefal schreef op donderdag 08 september 2016 @ 13:44:
Persoonlijk vond ik de demo van dat spel op de iPhone veel kanslozer, gezien de geen enkele definieerende features heeft. Waarom laten zie iemand een random spel zien doen?
Omdat dat "random spel" een van de eerste is waarin een aantal optimalisaties zitten specifiek voor de A10 Fusion SoC.

Door Tweakers user 759057, vrijdag 9 september 2016 09:03

itlee schreef op donderdag 08 september 2016 @ 15:17:
Vroeger kreeg je koptelefoon erbij, nu hebben ze en de telefoon duurder gemaakt en de headset weggelaten en proberen je een draadloos ding in je mik te duwen van 159 dollar?
Wat bedoel je? Er wordt gewoon een headset (met lightning) meegeleverd. En een lightning-naar-3,5mm adapter, dus je noise cancelling koptelefoon werkt ook nog.

(edit: sorry, was even de tweakers-layout gewend, zag niet dat dit al meermaals gezegd is)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 september 2016 09:04]


Door Tweakers user erwin26, vrijdag 9 september 2016 10:03

Klopt Apple zoekt een weg om makkelijk geld te maken en hypes te gebruiken die er nu zijn... Beetje jammer

Door Tweakers user YourMom, vrijdag 9 september 2016 11:49

Goh... ik zie niet echt een probleem... veel gameconsoles worden in een of ander pakket mét een spelletje verkocht, vaak zelfs met een welbepaalde skin van het spel, ik denk aan de Halo-skin voor de Xbox 360/One en vele anderen... wat is in dat opzicht het grote verschil met een applewatch (okay, da's geen console maar een wearable) die ze adverteren met een op dat moment populair spel?

en "Apple minimalistisch"... wel ik heb daar toch een heel ander gedacht over maar bon, da's mijn mening... heb niets tegen, noch voor Apple maar minimalistisch kan je het bedrijf/merk toch bezwaarlijk noemen vind ik.

Door Tweakers user YourMom, vrijdag 9 september 2016 11:51

en eventjes 'out-of-the-apple-box" denk ik dat wearables zoals smartwatches ideaal zijn voor een spel als Pokemon Go... smartphone in de zak = hand vrij en beestjes vangen met een swipe op je horloge: netjes. dat men daarmee adverteert vind ik dan ook niet meer dan normaal.

Door Tweakers user ZpAz, vrijdag 9 september 2016 14:06

Volgens mij hebben ze elk jaar wel één of andere game developer er staan die wat dingen tonen. Niet echt bijzonder anders nu dus.

Door Tweakers user Sanderp, vrijdag 9 september 2016 18:00

De grootste lulkoek van apple zijn de keynotes: The fastest chip in a iPhone ever made, the best screen in a iPhone ever, the best apple watch ever made. No shit sherlock...

Door Tweakers user Amanoo, zaterdag 10 september 2016 15:48

Innoverend zijn ze eigenlijk nooit geweest (behalve misschien in de jaren 80). Ze hebben wellicht bepaalde revoluties teweeggebracht, maar wat hebben ze nu echt gemaakt wat niet al bestond? Op de middelbare school wilde ik al sparen voor een smartphone-achtig apparaat (of mogelijk een UMPC), toen er van de iPhone nog geen enkele sprake was. Deze industrie werd toen gedomineerd door Palm en de verschillende Pocket PC's. Ik zag altijd iemand in de pauze met zo'n ding in zijn hand zitten. De iPhone is niet meer dan een voortborduring op die technologieën.

Maar goed, je kan misschien nog zeggen dat ze enige risico's namen toen de eerste iPhone uitkwam. Tot die tijd waren smartphones vooral iets voor zakenlieden. Zo mainstream als het nu is was het toen zeker niet. Bovendien hadden ze dus ook de nodige competitie. Competitie die nu grotendeels niet meer bestaat. Apple heeft misschien niet iets gemaakt dat tot die tijd nog niet bestond, maar je kan zeker stellen dat er een revolutie is geweest. Waar de smartphone ooit een zakenmannenapparaat was, is het nu net zo normaal als de PC.

Persoonlijk heb ik Apple al heel lang niet meer serieus genomen. Misschien in het begin, toen de eerste iPhone nog echt nieuw en stoer was. Maar ik zie smartphones eigenlijk als een mini PC. Niet voor niets was ik als tiener al geďnteresseerd in de UMPC. Mijn smartphone zie ik eigenlijk ook als een soort UMPC, en ik verlang dus ook de smartphone te kunnen gebruiken als een volwaardige computer die in je zak past (wat ook het hele idee achter zo'n UMPC is). De iPhone is simpelweg te gelimiteerd voor een dergelijk gebruik. Het is een leuk apparaat als je af en toe een beetje browset, YouTube kijkt, of belt, maar veel meer moet je er niet mee willen. Zelfs rooted Android heeft de neiging om erg beperkend te zijn. Dan hoef ik van de iPhone niet veel te weten.

Door Tweakers user kwakzalver, dinsdag 13 september 2016 21:41

Er was eens een bedrijf dat Zwarte Bessen verkocht. 'Black Berrys' voor de Engels sprekenden onder ons.

Met een prachtig kwalitatief product alom geprezen door een selecte doelgroep van middelbare leeftijd.

Al heel snel kreeg een grote groep wannabees van 0-18 Jaar de smaak te pakken voor dit lekkers. Toenemende verkopen en met dollars voor de ogen richten Bessen verkopers zich meer en meer op deze nieuwe doelgroep.
Ik weet nog de dag dat van verbazing mijn mond op de grond viel toen in de Kijkshop....een jochie van 4 jaar zat te brullen en te krijsen. Hoe moest en zou perse een Blackberry..... Dieper kon dit merk niet meer zakken...

Het resultaat is bekend...het ooit eens zo innoverende bedrijf is op het randje na dood....

Gaan hetzelfde nu gebeuren met de Appels?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 september 2016 21:42]


Reageren is niet meer mogelijk